4.1.11

ΤΟ ΔΩΡΟ

Πρωι Κυριακής 2 Ιανουαρίου 2011

Σπίτι βομβαρδισμένο απο το εορταστικό τριήμερο. Οι φιλοξενούμενοι μας μόλις έχουν φύγει. Παιχνίδια σκορπισμένα παντού. Καρέκλες δεξιά και αριστερά. Πιάτα ποτήρια στο πλυντήριο. Κι αλλα πιάτα ποτήρια στον νεροχύτη. Γλυκά σκεπασμένα με αλουμινόχαρτο στο τραπέζι. Βροχή. Νωχελικότητα. Γλυκιά κούραση, ευτυχία για τις πρώτες ωραίες στιγμές του 2011.

Η Σωτηρία ανοίγει το μαξιλλάρι Hana Montana που έφερε ο Άγιος Βασίλης (επειδή όταν είσαι προχώ παιδάκι .. παίρνεις προχωρημένα δώρα που κανονικά θα έπρεπε να πάρεις την επόμενη δεκαετία :P), βγάζει το μικρό σημειωματάριο και μου λέει περήφανα ... κοίτα μαμά έγραψα το όνομά μου.

Κοιτάζει η μαμά και έκπληκτη συνηδοτοποιεί ότι όντως η Σωτηρία έγραψε το όνομά της !!!! Κολυβογράμματα ναι, το ένα πάνω το άλλο κάτω ναι, το άλφα λιγο να γέρνει σαν τον πύργο της Πίζας ναι, αλλά ήταν εκεί, το διάβαζες σ Ω τ Η ρ ι Α !!!

Συγκινήθηκα, άρχισα να χαμογελάω, να δακρύζω. Και τότε ήρθε η χαριστική βολή. Η Σωτηρία έτρεξε, με πήρε σφιχτή αγκαλιά και μου είπε: "μανούλα ευχαριστώ για όσα έχεις κάνει". Ξέσπασα σε γέλια και κλάμματα ταυτόχρονα. Κατι που έκανε τον μπαμπα της να αναφωνήσει: "Μη τα κανεις απότομα αυτά βρε Σωτηρία. Δεν αντέχει η μανούλα" !!!!

Το βιαστικό μου κουνέλι μεγαλώνει και ο Άγιος Βασίλης - τι ευχάριστη έκπληξη - φέρνει δώρα και στις μαμάδες :)

1 σχόλιο:

Aurangel είπε...

Το δώρο της ευγνωμοσύνης δεν συγκρίνεται με τίποτα!!!