14.2.08

Έκλεψα λίγο χρόνο σήμερα από τη δουλειά και πήγα σε παιχνιδάδικο να πάρω καλούπια για τις πλαστελίνες της Σωτηρίας και μπλοκ ζωγραφικής.

Μπαίνει μέσα μια γιαγιά, καλοβαλμένη κυρία με τη γούνα της, το μακιγιάζ της, τα χρυσαφικά της μια χαρα κυριλέ γιαγιά ήταν ... :)

Ζήτησε κάποια παιχνίδια που να βοηθήσουν το εγγονάκι της να κατανοήσει απλές έννοιες όπως το μέσα - έξω, και να το βοηθήσει να μιλήσει γιατί όπως τόνισε στην πωλήτρια, το μικρό εγγονάκι της 4,5 χρονών είχε καθυστέρηση στην ομιλία, έκανε λογοθεραπεία και η μαμά του της είπε να πάρει κάτι αντίστοιχο με τα παιχνίδια που έχουν οι λογοθεραπευτές για να κάνει εξάσκηση στο σπίτι.

Αναγνώρισα την πίκρα και την ανησυχία της για το μικρό στον τόνο της φωνής της, την ντροπή της αφου όταν ανέφερε την ιδιαιτερότητα του παιδιού είχε χαμηλώσει τα μάτια, την αγωνία της να βρει το σωστό παιχνίδι.

Η πωλήτρια προσπάθησε να την βοηθήσει, μη θέλοντας να της πουλήσει κάτι που μπορεί να μπέρδευε ή να μην ήταν κατάλληλο για το παιδί και κατέληξαν να πάρουν την μαμά του τηλέφωνο για περισσότερες πληροφορίες.

Ήταν περασμένες 10 το πρωί, η μαμά κοιμόνταν και έκλεισε το τηλέφωνο στα μούτρα αφήνοντας άφωνη την πωλήτρια, στεναχωρημένη την γιαγιά που προσπαθούσε να δικαιολογήσει την κατάσταση και εμένα εξοργισμένη ....

11.2.08

- Σωτηρία τι είσαι;
- Μα(ι)μού
- Πως λένε την μαμά;
- Μα(ρ)ία

Μετά απο λίγο ....

- Σωτηρία τι είσαι;

Πονηρό χαμόγελο και καμία απάντηση ...

- Πως λένε τη μαμά;
-Μα(ι)μού !!!!

7.2.08

ΑΡΧΙΣΑΜΕΕΕΕΕ

1η πρόταση:

6.2.2008 - Γιαγιά αγκα (λ) ίτσα !!!!!!!!!!!

Μια μαμά να φωνάζει: παιδί μου μιλάς !!!!

Ένα παιδάκι να χαμογελάει με υπονοούμενο: ναι μιλάω, αλλά έχει περισσότερο πλάκα να σε βλέπω να κυλιέσαι στα πατώματα ....