20.12.06

ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ

Το ταξίδι μου στη μητρότητα ξεκίνησε από το τέλος ....

Μια ψυχρή κατηγορηματική δήλωση. "Δεν μπορείς να κάνεις παιδιά"

Απορία, οδύνη, απελπισία. Εξετάσεις, αποτελέσματα και πάλι εξετάσεις.Αγωνία.Επιβεβαίωση.Σπασμωδικές αντιδράσεις. Θυμός. Πίκρα. Φόβος.Ανωριμότητα.Αποδοχή. "Δεν μπορώ να κάνω παιδιά".

*****************************************************************

Ένα Σαββατιάτικο βράδυ / Αύγουστος 2005

- "Δεν νιώθω καλά τον τελευταίο καιρό"
- "Τι έχεις;"
- "Πονάει η μέση μου και το στήθος μου, νυστάζω πολύ, έχω ατονίες, το στομάχι μου είναι χάλια. Δεν είμαι καλά σου λέω." (Παράπονο)
- "Μήπως είσαι έγκυος;"
- "Μήπως λες βλακείες; Υπερκόπωση θα είναι. "
- "Καλά. Πάω να πάρω τσιγάρα."

Επέστρεψε μισή ώρα μετά. Με τα τσιγάρα του. Και με ένα τεστ εγκυμοσύνης. Το οποίο βγήκε θετικό. Και εγώ βγήκα απο το μπάνιο κάτωχρη.

-"Πήγαινε να πάρεις και άλλο. Άλλης μάρκας."

Γύρισε γελώντας.

-"Άκου τι μου είπε ο φαρμακοποιός μόλις με ξαναείδε: Ωχ φίλε πρόβλημα ε; Η γκόμενα;"Γελάσαμε και οι δύο. Που να ήξερε ο χριστιανός .....

Το δεύτερο τεστ βγήκε θετικό και αυτό.Η Σωτηρία μας γεννήθηκε στις 24 Μαρτίου 2006

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Θα σου φανει περίεργο που γράφω σχόλια μετά απο τόσο καιρό σε παλαιότερες δημοσιευσεις σου ,αλλα σημερα ανακαλυψα την σελιδα σου.
Χαίρομαι για σενα που ενω ολα ξεκινησαν αναποδα και με κακα μαντάτα τελικα ήρθε η Σωτηρία τόσο απλά και ευκολα εκει που δεν το περιμένατε.

Ανώνυμος είπε...

Περιμεναμε πολλα χρόνια πριν αποφασίσουμε να κανουμε παιδι , δεν θελαμε,ειχαμε αλλες προτεραιοτητες και οταν ξεκινησαμε την προσπαθεια δεν μας επιασε το αγχος,ειπαμε "αν θελει ας ερθει αλλιως ας προσπερασει,ουτε οι πρωτοι ουτε οι τελευταιοι θα ειμαστε" περιπου 8 μηνες μετα την έναρξη προσπαθειων ηρθε η πρωτη εγκυμοσυνη που χαθηκε περιπου 1 μηνα μετα και 3 μηνες αργότερα η δεύτερη εκει που δεν το περιμεναμε, μαλιστα νομιζα οτι ειχα περίοδο απλα το αιμα αντι να αυξανεται μειωθηκε και πηρα τηλ τον γιατρο μου ειπε κανε τεστ και ηταν θετικο ( καναμε δυο φυσικα για σιγουρια)και τωρα ειμαστε γονεις και ειναι ωραια !

mako είπε...

@Anastasia :)
Σε ευχαριστώ για τα σχόλια και για τον κόπο που μπήκες να διαβάσεις όλα τα Posts.

@Anonymous
Να χαίρεστε και εσείς το παιδάκι σας :)