23.4.07

Εδώ είμαστε λοιπόν. Θέλω απαντήσεις. Για το παιδί που "χάθηκε".

Όχι ψέμματα λέω. Δεν θέλω απαντήσεις για τον Άλεξ. Δεν πονάω που χάθηκε ο Άλεξ. Λυπάμαι μόνο όταν τον σκέφτομαι. Αλλά δεν πονάω. Δεν ξυπνάω και δεν κοιμάμαι κάθε μέρα με την εικόνα του. Δεν έχει παγώσει η ζωή μου στις 3.2.2006. Δεν σταμάτησαν τα ρολόγια.

Θέλω απαντήσεις για το δικό μου παιδί. Θέλω να μάθω αν το δικό μου παιδί έχει δικαίωμα να είναι διαφορετικό. Θέλω να μάθω αν το δικό μου παιδί έχει δικαίωμα να νιώθει ασφαλές. Αν μπορεί να είναι ασφαλές στο σχολείο του, στο δρόμο του, στη γειτονιά του, στην πόλη του. Θέλω να μάθω αν θα δικαιωθεί σε περίπτωση που το αδικήσουν. Θέλω να μάθω αν το δικό μου παιδί θα έχει ίση μεταχείριση.

Θέλω να βρεθεί ο Άλεξ. Για να πάρω τις απαντήσεις μου.

8 σχόλια:

Ο σκύλος της Βάλια Κάλντα είπε...

Αχ, μαύρη μου!
Στη σκατοκοινωνία της ανασφάλειας, του άγχους και της εχθρότητας, ώρες-ώρες λέω καλύτερα που έμεινα άκληρος...

mako είπε...

Αχ βρε γουφ !

Να ήξερες πόσες φορές έχουμε αναρωτηθεί για αυτό ....

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ είπε...

Κι' εγώ που φώναζα "κάντε παιδιά γιατί χανόμαστε" τώρα έριξα τους τόνους: "Σε τί κόσμο...μπαμπά"....

Φωτούλα Τζιώντζου είπε...

Το χειρότερο είναι ότι ακόμα και να βρεθεί δεν θα σημαίνει τίποτα άλλο παρά μόνο τη πιστοποίηση των φόβων μας...
Καλό σας βράδυ

Γεωργία είπε...

Μην το λέτε αυτό το "καλύτερα να μην κάνουμε παιδιά" :( Δεν είναι λύση το να πάψουν να υπάρχουν άνθρωποι αλλά το να γίνουν ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ οι άνθρωποι...Κι αυτό εξαρτάται αποκλειστικά από εσάς...τους γονείς μας.

Όλοι οι άλλοι που επηρεάζουν και διαμορφώνουν ανθρώπους και χαρακτήρες έρχονται δεύτεροι και με μεγάλη απόσταση, μετά από εσάς.

Όσο οι γονείς αγαπούν τα παιδιά τους και καταφέρνουν να επικοινωνούν αυτήν τους την αγάπη προς εκείνα, τίποτα δεν πρέπει να μας φοβίζει για το μέλλον του κόσμου.

Όσο για τα άλλα, είναι πιο έυκολο να αποκυρήξουμε το αύριο από το να το κάνουμε καλύτερο...Διότι το δεύτερο είναι Ευθύνη.

P.s.καμία προσωπική μομφή, δεν τα γράφω επιθετικά :) :)

tassoula είπε...

Τώρα ζούμε με την ανασφάλεια.Οι άνθρωποι θα γίνουν καλύτεροι μόνο άν εμείς δούμε τα χαλια μας και κάνουμε τα παιδιά μας καλύτερους απο εμάς.Αν συνεχίσουμε να ζούμε έτσι βράστα.Η αλήθεια είναι ότι φοβάμαι πολύ!

industrialdaisies είπε...

Το δικαίωμα το έχουν. Είναι κανόνας της φύσης άλλωστε... Ποιός θα σπάσει τον κανόνα των ανθρώπων να είναι τόσο σκληροί δεν ξέρω. Ψυχραιμία θέλει. Και αγάπη. Και να εμπνέουμε τα νέα παιδιά... Αυτό. Και αισιοδοξία. Τα φιλιά μου!

Ανώνυμος είπε...

simfwno me tin gewrgia, simerizome tis agwnies sou ws mama episis...
Ti na pw egw, gia osa eida, ezisa kai akousa apo to 96 pou eimai sto Belgio.
Otan patisa to podi mou, akomi to thimame, iounio rou 96, eixe akomi pantou tis afises tis Julie kai tis melissa kolimenes pantou. Avgousto itan oi kideies. Ektote DEN stamatise pote afti i tragwdia.
Sinexistike me polla alla pedia.
Distixws.
Exw tin entipwsi, oti pederastes kai psixopatheis, ipirxan apo pantote, kai panta tha iparxoun. evestitopiithike omws i koinwnia -EPITELOUS- kai ligo kai ta media, pleon oti ginete pernei diatsaseis epistimonikis fantasias epitopou. kalws? kakws? mix it up?
tin kiriaki eixa paei me ton Noah se mia limni konta sto spiti na doume papies kai elafia, kai ekei, enw o Noah ekane tsoulithra, perase enas papous me tin eggoni tou kai mou leei "pedi mou, mipws perase apo dw ena palikari etsi-ki etsi? " nai lew...pin 3 lepta! natos! ekei -deixnw- kanei joking... "ax - mou lei- kai tou pa na ton vlepw! den tolmame pia na t'afisoume ap ta matia mas... stin epoxi mou zousame kanonika.... fantazese na girisw pisw m'ena ligotero? aloimono..."

agxos e? agxos re gamwto...
alla ap tin alli, de tha stamatisoume na zoume... Den prepei.