27.2.07

TI EMAΘΕΣ ΜΑΝΟΥΛΑ ΣΤΟ ΠΑΙΔΩΝ;

Λοιπόν παιδί μου.

Στην αρχή έμαθα ότι όταν λέμε πως ένα νοσοκομείο εφημερεύει εννοούμε ότι εκείνη η ημέρα είναι ιδανική για να διοργανώσουμε ολοήμερη εκδρομή σε αυτό το νοσοκομείο. Κατασκηνώνεις λοιπόν εκεί, κάνεις γνωριμίες, πίνεις και ένα δυο τρεις ... πολλούς (τα νεύρα μου) καφέδες. Ουπς μην μπερδεύεσαι. Εσύ δεν πίνεις τίποτα. Είσαι μικρή για καφέδες. Όσο για τα νεύρα .... Είσαι μικρή είπαμε άρα δεν μας απασχολεί αν κλαις και γκρινιάζεις επειδή πεινάς, διψάς, νυστάζεις, πονάς. Να μην σου πω ότι είσαι και κακομαθημένη που δεν έχεις υπομονή να περιμένεις όλες αυτές τις ώρες για να σε εξετάσει ανάμεσα σε άλλα 150 και βάλε παιδάκια ο μοναδικός γιατρός στο νοσοκομείο που ΕΦΗΜΕΡΕΥΕΙ.
Η μανούλα απο αυτή τη διαδικασία έμαθε τη λέξη υπομονή !

Δεν υπήρχε κανένας σοβαρός λόγος που έχουμε αγοράσει ειδικό κρεββατάκι στο σπίτι με καγκελάκια, προστατευτικά μαξιλαράκια και λοιπές πολυτέλειες. Τα μωράκια μια χαρά κοιμούνται σε μεγάλα ψηλά κρεββάτια νοσηλείας για ενήλικες.
Στο θάλαμο νοσηλείας η μανούλα ανακάλυψε ότι είναι σπάταλη και άλλο ένα θύμα της μόδας!

Οι αρουραίοι είναι μικρά χαριτωμένα ποντικάκια σαν τον Μίκυ και την Μίνι. Για αυτό στο νοσοκομείο επιτρέπεται να σουλατσάρουν στα μπαλκόνια και στα κάγκελα ώστε να διασκεδάζουν τα πιτσιρίκια και να τα κάνουν να ξεχνιούνται.
Η μανούλα έμαθε ότι είναι υστερική που κάνει φασαρία για ένα ποντίκι. Επίσης έμαθε ότι είναι αδαής και όχι τόσο φιλόζωη όσο πίστευε αφού "σίγουρα υπάρχουν και άλλα ποντικάκια" και "σιγά μωρέ ένα ποντίκι είναι". Σε αυτό το σημείο η μανούλα αποφάσισε ότι αν χρειαστεί να ξαναμείνεις εκεί θα συνοδευόμαστε απαραιτήτως απο τον γάτο μας.

Η διατροφή δεν είναι σημαντική για την ανάπτυξη των μωρών ακόμα και αυτών που είναι άρρωστα. Αντιθέτως μπορούν να τρώνε οτιδήποτε φτάνει να γεμίζει το στομάχι τους. Δεν υπάρχει κανένας λόγος για αλεσμένα φρούτα εποχής, για κόκκινο κρέας με λαχανικά, για γιαούρτι απο τη στιγμή που μπορούν άνετα να τραφούν με έτοιμες κρέμες με ζάχαρη & φαγητά με αλάτι. Επίσης η μονοφαγία είναι ιδανική για μεγαλύτερα παιδάκια. Ο συνδυασμός μπιφτέκι με μακαρόνια για 4 συνεχόμενες ημέρες συμβάλλει τα μάλλα για ταχεία ανάρωση.
Η μανούλα ανακάλυψε ότι τόσο καιρό απλά είχε εμμονές.


Η μανούλα έμαθε και άλλα πολλά και ανακάλυψε άλλα τόσα. Για αυτό σου λέω παιδί μου. Γίνε γρήγορα καλά. Για χάρη της μανούλας. Γιατί τόση γνώση μαζεμένη σε τόσο λίγο χρονικό διάστημα πως να την αφομοιώσω;

9 σχόλια:

Φωτούλα Τζιώντζου είπε...

Τι μου θύμισες τώρα!
Η μόνη που πέρασε υπέροχα εκεί είναι η Νάσια, η οποία ούτε στην Ντίνσεϋλαντ να την είχαμε πάει.

APOTINEDRA είπε...

Perastika sas! Elpizo na min einai kati sovaro!

mako είπε...

@ apotinedra: σε ευχαριστώ. Μια βρογχίτιδα είναι η οποία την ταλαιπωρεί απο τον Ιανουάριο. Τελικά την αντιμετώπισαν με κορτιζόνη και νομίζω πως ήδη πάει καλύτερα. Τουλάχιστον βγήκε απο το οξυγόνο και είμαστε σπίτι τώρα. :)

tassoula είπε...

Αχ η γλυκιά μου.Περαστικά και να μην ξαναμπείτε εκεί μέσα.Καλό μήνα!

Julia_Dream είπε...

Γλυκιά Σωτηρία με το εκφραστικότατο προσωπάκι περαστικά σου! Σου εύχομαι να μη χρειαστεί να ξαναπάς εκεί και πάντα να αρκεί η αγκαλιά της μαμάς και του μπαμπά για να τα γιατρέψει όλα! :-) Μαμά και μπαμπά καλό κουράγιο και υπομονή! Και περαστικά στη μπέμπα σας!

Ανώνυμος είπε...

ti mou les twra! exw anatrixiasei prwi-prwi!
Gamwto, polla krousmata vrogxitidas kai pnevmonias sta mikra fetos...
2 mwra sinadelfwn se nosokomeio 8-10 meres le oxigono ki edw...
Na nai kala na pernane, na min xanapatisete POTE!
filia dwstis apeira!

Anastasia Konstantakatou είπε...

Εκτός από τα περαστικά μου, τα συγχαρητήρια μου για το κείμενο! Απέναντι στην ελληνική (μας) πραγματικότητα, τι άλλο;

Φωτούλα Τζιώντζου είπε...

Καλημέρα και καλή εβδομάδα

mako είπε...

@tassoula, julia_dream: ευχαριστούμε :)

@maria: και εδώ χαμός γίνεται με αυτή την ίωση. Στο παίδων έφερναν μωρά 20 και 30 ημερών. Μια τρέλλα γμτ !

@anastasia: Για να μην γίνομαι και εντελώς απαίσιο στρουμφάκι οι γιατροί είναι παρα πολυ καλοί & οι νοσηλευτές δίνουν αγώνα εκεί πέρα. Σκέψου ότι για 50+ παιδάκια στην κλινική υπήρχαν μόνο 3 νοσηλευτές στη βάρδια.

@nerina: καλή μέρα :)