8.3.07

ΓΙΟΡΤΕΣ

(Φιλί)

- Δεν θα μου πεις χρόνια πολλά;
- Γιατί τι είναι σήμερα;
- Η γιορτή της γυναίκας

(Χαμόγελο)

- Διάλεξε πότε θέλεις να γιορτάζεις. Στη γιορτή της μητέρας ή στην γιορτή της γυναίκας;

Μα και τις δύο μέρες υποθέτω.

Είμαι γυναίκα και είμαι και μαμά. Και τις θέλω και τις δυο γιορτές μου.

Α όλα κι όλα. Με τις γιορτές έχω ένα θέμα. Μου αρέσουν. Διασκεδάζω. Θυμάμαι. Εκεί που είσαι μέσα στην ρουτίνα της καθημερινότητας, τσουπ να μια γιορτούλα. Να κάνει λίγο πιο μαγική τη μέρα σου, λίγο πιο διαφορετική, λίγο πιο αστεία. Να σου δώσει μια ανάσα μέχρι την επόμενη. Να βάλει λίγο αλατάκι. Και όσο προχωράει η ζωή τόσο προστίθενται γιορτές.

Μικρότερη προσπαθούσα να κάνω συλλογές. Γραμματόσημα, κούκλες, χαρτοπετσέτες, κάρτες. Τίποτα δεν με ενθουσίαζε και οι συλλογές έμεναν μισές. Στο τέλος της βαριόμουν τόσο πολύ που τις πέταγα. Τελικά το βρήκα !

Είμαι συλλέκτης γιορτών. Γενέθλια και ονομαστικές γιορτές στην αρχή. Προσωπικές επέτειοι μετά. Επέτειοι γάμων αργότερα. Άλλα γενέθλια στη συνέχεια. Του παιδιού μου. Και των παιδιών των φίλων μας. Ακόμα και η ημέρα που ήρθε η σκύλα μας στο σπίτι έχει ξεχωριστή σημασία κάθε χρόνο. Η οποία συμπίπτει με την γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου. Η οποία με τη σειρά της συμπίπτει με την επέτειο μας. Κάπως έτσι τυχαία δημιουργείται η δική μου αλυσίδα του χρόνου. Η μια γιορτή έρχεται και πέφτει μέσα στην άλλη ή συνδέεται με κάποιο γεγονός. Το ημερολόγιο γεμίζει σιγά σιγά.

Που θα μου πάει. Αυτή τη συλλογή θα την ολοκληρώσω. Κάποτε θα έχω μια γιορτή για κάθε ημέρα. Κάποτε ο χρόνος θα έχει 365 γιορτές. Τις προσωπικές μου γιορτές.

3 σχόλια:

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ είπε...

Την έχεις ήδη καθιερώσει τη γιορτή για κάθε μέρα. Είσαι νέα, ωραία, σύντροφος, μητέρα, εωτευμένη με όλα, με τη ΖΩΗ την ίδια.
ΧΡΟΝΙΑ ΣΟΥ ΠΟΛΛΑ!!!!!!

mako είπε...

Χρόνια μας πολλά φυρδην-μιγδην :)

ShoppingTherapy είπε...

χρόνια πολλά τότε!!